Lássunk pár érdekes kérdést és választ az OfficeOne működésével kapcsolatban. Ezek a válaszok segíthetnek abban, hogy gyorsabban és gördülékenyebben tudja üzemeltetni vállalkozását/irodáját.

Mi az a lézernyomtató?
Mi az a tintasugaras nyomtató?
Mi az a fénymásoló?
Mik a multifunkciós eszközök? (MFP)


Mi az a lézernyomtató?
A lézernyomtatók lézeres technológiával, egy égetőmű segítségével, hő segítségével égetik a festékport a papírra. Ma már olcsó technológiának számít, ezért bárhol találkozhatunk vele. Előnyük a tintásakkal szemben, hogy javíthatóbbak, ezért nagyüzemben sokkal inkább használják, mint a folyékony tintás társait, illetve nincs beszáradás, így akár 9-12 hónapos állás után is képesek a korábbi minőségben nyomtatni.

Mi az a tintasugaras nyomtató?
A tintasugaras nyomtatók működési elve, hogy a tintatartályból a folyékony tintát egy nyomtató-fejen keresztül a papírra spricceli. Többféle technológia is létezik ma már, melyek különböző előnyökkel rendelkeznek. Előnyük, hogy viszonylag olcsón beszerezhetők, de fontos szem előtt tartani, hogy az olcsó nyomtató drága festékpatront jelent!

Mi az a fénymásoló?
A fénymásoló fény illetve egy tükrök és lencsék segítségével letapogatja az eredeti lapot, majd digitálisan továbbítja a jelet a (lézer vagy tintasugaras) nyomtatónak, ami reprodukálja az eredeti ábrát/szöveget. A technológia még az 1930-as években jött létre, de azóta rengeteget fejlődött.

Mik a multifunkciós eszközök?
A multifunkciós eszközök (vagy MFP-k) olyan gépek, melyek nemcsak nyomtatásra vagy másolásra illetve szkennelésre, de minden ilyen funkcióra alkalmasak. Nem kell hát több gépet tartani a különböző munkafolyamatokhoz, hanem -általában- elég egyetlen eszköz az irodai munkához. A másolás/szkennelés szerint lehetnek A4, A3 vagy nagyobb méretű lapok leolvasására alkalmasak, a nyomtatás típusa szerint tintasugarasak vagy lézeresek.